Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Hoofdstraat 3 in Hoogeveen 7902 EA

Hoofdstraat 3

7902 EA Hoogeveen
Vraagprijs € 375.000,- k.k. Verkocht

Omschrijving

Karakteristiek herenhuis. Provinciaal monument.

Locatie:
Het pand ligt in het centrum van Hoogeveen aan de rand van het winkelgebied. Dit deel van de Hoofdstraat is toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. De omliggende panden zijn in gebruik als kantoorruimte en voor bewoning. In de nabije omgeving bevinden zich de schouwburg, muziekschool,...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 500 m² In units vanaf 500 m² Aantal lagen 3
Lees meer

Kaart

Route van naar Hoofdstraat 3, 7902 EA Hoogeveen

Omschrijving

Karakteristiek herenhuis. Provinciaal monument.

Locatie:
Het pand ligt in het centrum van Hoogeveen aan de rand van het winkelgebied. Dit deel van de Hoofdstraat is toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. De omliggende panden zijn in gebruik als kantoorruimte en voor bewoning. In de nabije omgeving bevinden zich de schouwburg, muziekschool, winkels en restaurants. Het NS-station ligt op loopafstand (circa 650 meter).

Historie object:
Het oorspronkelijke object is gebouwd in 1883 in opdracht van de turfstrooiselfabrikant J. ten Klooster. De architect is onbekend. Het hoofdgedeelte van het pand is gebouwd in Eclectische stijl. Sinds 1920 is het pand in gebruik geweest als notariskantoor waarbij over de jaren uitbreidingen en verbouw hebben plaatsgevonden (o.a. in 1936, 1950 en 1976). Het vrijstaande pand ligt direct aan het openbare trottoir op een karakteristieke locatie aan de Hoofdstraat.
Het herenhuis heeft nog veel originele elementen zoals de gestucte daklijst in de voorgevel, originele kozijnen met voormalige schuiframen, glas in lood, paneeldeuren etc.

Oppervlakte:
De totale oppervlakte bedraagt circa 500 m² vvo, verdeeld over de begane grond, eerste en tweede verdieping. Daarnaast zijn een kelder en een royale garage aanwezig.
Kaveloppervlakte 935 m². 

Indeling:
Begane grond: hoofd-entree met centrale gang, diverse kantoren, keuken, toilet. In de later gerealiseerde aanbouw (zuidzijde) bevindt zich eveneens kantoorruimte, een toilet en een tweede entree. In de keuken bevindt zich de entree tot de kelder met daarin een kluis.
Eerste verdieping (bereikbaar via vaste trap): diverse kantoren, badkamer, toilet. Op de verdieping van de uitbouw is archiefruimte aanwezig (bereikbaar via een vlizo-trap).
Tweede verdieping (bereikbaar via vaste trap): zolderruimten in gebruik geweest als archief.
Het hoofdgebouw is tot 1998 (deels) in gebruik geweest voor bewoning.

Terrein/parkeren:
Het pand is direct aan de straatzijde gesitueerd waardoor er een zeer royale tuin aan de achterzijde aanwezig is. Aan de voorzijde is parkeerruimte naast het pand (voor de garage) aanwezig voor 1 of 2 auto's. Aan de achterzijde heeft de kavel ontsluiting via een gezamenlijke ontsluitingsweg achter de percelen Hoofdstraat 1 t/m Hoofdstraat 7. Deze weg is eigendom van de gemeente Hoogeveen en is afsluitbaar.
Aan de Hoofdstraat is betaald langsparkeren beschikbaar terwijl daarnaast op ongeveer 225 meter loopafstand een groot betaald parkeerterrein aanwezig is (Marktplein).

Bestemming:
Bestemmingsplan Stadscentrum 2008, bestemming 'Gemengd-6', aanduidingen 'karakteristiek' en 'geluidzone-industrie 50dB(A). De voor 'Gemengd-6' aangewezen gronden zijn bestemd voor dienstverlening, horecabedrijven, maatschappelijke voorzieningen en woningen.

Omzetbelasting:
De koopsom wordt niet vermeerderd met BTW.

Milieu:
Als bijlagen zijn opgenomen de informatie van de RUD Drenthe, een tanksaneringscertificaat, de kadastrale kaart met de WKPB-contour, een afschrift van de vermelding bij het bodemloket alsmede van een door EWM3 uitgevoerd bodemonderzoek d.d. 1995.
Verder heeft er een deelsanering plaatsgevonden in het openbaar gebied van Hoofdstraat Noord door de gemeente Hoogeveen.
Verkoper verklaart dat hem betreffende eventuele verontreiniging van de grond en/of het grondwater niets anders bekend is dan bovengenoemde.
Het is verkoper niet bekend of in de onroerende zaak asbesthoudende stoffen/materialen aanwezig/verwerkt zijn. Gegeven het oorspronkelijke bouwjaar van het object alsmede latere verbouwingen en uitbreidingen is het niet onaannemelijk dat er asbesthoudende stoffen/materialen in de onroerende zaak aanwezig zijn. Het risico hiervan ligt volledig bij koper.

Overig:
Het is bekend dat de onroerende zaak meer dan 100 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe objecten. Het geheel of ten dele ontbreken van een of meer eigenschappen van het object voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van het object komen voor rekening en risico van koper.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 375.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1883 Indeling Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 500 m² Perceeloppervlakte 935 m² Diversen In units vanaf 500 m² Aantal lagen 3 Woonruimte Geen woonruimte aanwezig
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Oppervlakte
500 m²
In units vanaf
500 m²
Aantal verdiepingen
3
Voorzieningen
Te openen ramen, kabelgoten, pantry, verwarming, kamerindeling
Route van naar Hoofdstraat 3, 7902 EA Hoogeveen
U kunt de brochure hier downloaden

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om dit object door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Dit object wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.